Green & Red Curry Coconut Soup - Janík
Green curry coconut soup
Potřebné Ingredience:
- 1 plechovku kokosového krému (plechovka se zeleným podkladem = 2 porce, cca 48 Kč)
- 1 pytlík zelené kari pasty (v pytlíku, 1 pytlík na 1 plechovku, cca 19 Kč)
- 1 lžíce sojové omáčky (ideálně koupit thajskou)
- kuřecí nebo hovězí maso
- zeleninu - cuketa, lilek, mrkev, brokolice, fazolky
- bambusové výhonky nakládané
- 2 chilli papričky
- 6 citronových listů
- bazalkové listy nakládané nebo čerstvé
V pánvi přivedeme k varu kokosový krém, přidáme a rozmícháme celý sáček s pastou ze zeleného kari, opět přivedeme k varu.
Dolejeme tak půl až třičtvrtě plechovky vody a opět přivedeme k varu.
Na kousky (malé plátečky, ne kostičky) nakrájené maso vložíme, přidáme sojovou omáčku a minutu vaříme, dodáme nakrájenou zeleninu (výběr podle chuti), přikryjeme a vaříme dokud to nezměkne (odhaduji tak necelých 10 minut). Poté dodáme nakrájené chilli papričky, celé citronové listy a bazalku. Chvilku povaříme, vypneme a necháme chviličku stát. Podáváme s rýží.
Red curry coconut soup
Použijeme červenou kari pastu
A navíc k tomu uvaříme bramboru
Jinak je postup stejný.
Všechny ingredience lze sehnat v Tescu v sekci se speciální kuchyní, konkrétně v thajské sekci, kromě citronových listů, ty je potřeba sehnat někde na internetu (sušená varianta je ok).
Tak vaření exotických jídel zdar.